רבים אומרים "כשנצא לפנסיה, יהיה לנו יותר זמן לטייל." מגיעה העת, יוצאים לפנסיה ואכן מתכננים נסיעה לחו"ל. בודקים מזג אויר, מזמינים כרטיסי טיסה ומלון – ולא שוכחים לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, שמטרתו לתת כיסוי לנזקי גוף שעלולים להיגרם בחו"ל, לרבות פיצוי בגין נכות.
כך בדיוק עשו רחל ומאיר. בגיל 75, עברה רחל ,אלמנה, לדיור מוגן. תמיד היו לה חיי חברה מלאים ובמיוחד אהבה לטייל ולרקוד. בדיור המוגן פגשה במאיר, אלמן בן 75; השניים התאהבו, ולאחר שנתיים נישאו ובחרו לבלות את ירח הדבש בחו"ל. אלא שבערב הראשון רחל החליקה במלון ונפלה בחזקה. כאן תם ירח הדבש והחלה מסכת הייסורים.
בנפלה, ריסקה רחל את כתפה. כתוצאה מכך עברה ניתוח קשה, אושפזה, עברה טיפולי פיזיותרפיה ונאלצה להסתייע במטפלת לפעולות יום-יומיות. שנתיים אחרי, רחל נותרה עם נכות לצמיתות כשתנועות ידה מוגבלות ומסבות לה כאב רב. רחל כבר לא מטיילת, לא רוקדת וחייה השתנו מקצה לקצה.
רחל ומאיר לא התעמקו בכל תנאי פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל. נחה דעתם עת ראו שעל שער הפוליסה נכתב באותיות גדולות: "לגיל הזהב".
לצערם, למרות שהפוליסה מיועדת לגיל הזהב, הם לא היו ערים לכך שחלק מהכיסויים בפוליסה, למשל בגין נכות, מכסים מבוטחים רק עד גיל 75. כך רחל ומאיר, שהיו בני 77 בנסיעתם לחו"ל, לא ידעו שהם לא היו מכוסים בגין נכות. רחל נותרה נכה לאחר האירוע וללא השיפוי שהיה מגיע לה על פי הפוליסה.
מה עושים? תמיד רצוי להבין את כל תנאי הפוליסה, במיוחד את תנאי הסף שלה, לרבות גיל המבוטח. אין להסתמך על הכותרת של פוליסה, אלא לוודא שתנאיה מכסים אתכם. אם גיליתם שהפוליסה המוצעת אינה מתאימה, אל תהססו לחפש פוליסה אחרת.
מסקנה: בכל פוליסות ביטוח יש חריגים. פוליסה "לגיל הזהב" לכאורה מכסה מבוטחים בגיל השלישי, אולם חברת ביטוח רשאית להגביל את הכיסוי, בין היתר, לגיל נתון; חשוב שהמבוטח יידע זאת מבעוד מועד. מבוטח שישכיל לוודא שפוליסה מתאימה לגילו, אולי לא יצליח להמנע מהתאונה בחו"ל, אך יוכל להמנע מהחיסרון כיס המלווה אותה.